torsdag 2 april 2009

Ripsmattor

Här vill jag visa två ripsmattor, som ni kanske känner igen från boken "Trasmattor och andra inslag". Just de här mattorna är väldigt beresta. Först fick de åka till Tyskland och visa upp sej. Därefter ställdes färden till Japan för en mattutställning. En av mattorna fick ett nytt hem i Osaka och det tycker jag är roligt. (De var 4 mattor från början). De har också rest runt lite i Sverige och visat upp sej. Jag tycker det är roligt att göra lite modernare mönster.
Idag har vi haft underbart väder. Solen har värmt upp luften och snön packar ihop sej. Hoppas det fina vädret fortsätter.
Birgitta

3 kommentarer:

charlotte sa...

Jeg kjente igjen mattene fra boka, som jeg kjøpte ifjor. De er utrolig flotte, mønsteret er bare fantastisk! Og så morsomt at de er så bereiste.

ylva sa...

Hej igen! Du kan skatta dig lycklig över att ha en sådan vacker arbetsplats! Det är bara att gratulera.Man förstår att det kommer mycket vackert ur din vävstol.Förstår också att japanarna gillar dina ripsmattor. Rent , vackert och stilfullt.

Mats Andreasson sa...

Hahahaha..... det var som attan! svärmor bloggar! =) way to go Birgitta!.Önskar att våren ville börja på allvar här nere så att jag kan krypa omkring med mackrot på kameran bland vårblomstren! det var allt för länge sedan nu. Ha det bäst i "svartvattnet" och hällsa Bo.

//Mats