torsdag 26 mars 2009

Vävböcker

Här har jag tagit ett foto ett foto på 3 vävböcker. Det finns alster som jag vävt som är publicerade i dem.
Boken "Tråden den sköra" har getts ut av Nätverket Vävformgivning och är en bok som berättar om föreningens 10 första år. I slutet finns några vävnotor. Där har jag med en ripslöpare. Och så finns det ett par bilder till på mina alster.
I boken "Hemvävt" finns det en ripsmatta och 1 handduk som jag har vävt.
i boken "Trasmattor och andra inslag" har jag med en ripsmatta i två olika utföranden.
Kram Birgitta

5 kommentarer:

India sa...

Bra med lite boktips, bara synd att de skev fel namn i den där boken Tråden den sköra. Annars hade man ju kunnat hitta även mig där.

desiree sa...

Nu blev jag nyfiken. Jag hämtade genast trasmatteboken ur bokhyllan... Oh, de med alla skaften :-)

(Jag har önskat mej en vävstol med flera skaft i vävstugan, men andra blir livrädda)

♥ Pia... sa...

Hej...hmmm..det lät spännande..får ja tala om för mor mi..ho älsker sånt där som har mä väver å göre..:)..och inte för att jag tycker inte tycker om sånt..jag har bara inte plats för det i hjärnkontoret:)..där ä såå överfyllt med inredning och scrappade ting...men vad kul för dej med alster i böckerna..PIA

charlotte sa...

For en fin blogg du har og hvilke nydelige matter og panelgardiner du har vevd! Jeg er veldig glad for å ha funnet bloggen din, det har vært så få veveblogger på skandinaviske språk.

kaylyn sa...

Hello. Your rep weave rugs are beautiful and very accomplished. I have acquired an English edition of Favourite Rag Rugs, and also Rep Weaves by Laila Lundell in which there are many fine examples of this technique together with project instructions.