onsdag 25 mars 2009

Ripsmattor

Hej alla glada bloggare!
Här vill jag visa några ripsmattor som jag vävt. Den första har bomullsgarn 16/2 i varpen och stränggarn som inslag.Bild nr 2 är en ripsmatta med mattvarp i varpen och stränggarn som inslag.Bild nr 3 visar en ripsmatta med mattvarp i varpen och trasor som inslag.

Naturligtvis är det min egen design på samtliga mattor. Kanske jag kan inspirera någon, att våga göra egna mönster och färgställningar Det är bara att försöka och oftast blir det bra. Det är det som är det roligaste med vävningen. När man har börjat på väven och ser att allt blir som man tänkt så är man redan inne i nästa väv och tänker ut hur den ska vara.
Kram Birgitta

5 kommentarer:

Life Looms Large sa...

Those are beautiful and definitely very inspiring!!! Some day I'll try one!!

Sue

Sofie sa...

Tack för besöket hos mig, det är så kul när man hittar in till nya bloggar! Vad snygga panelgardiner och mattor du har vävt!
Sofie

Annika Odelstav sa...

Jättefina mattor! Brukar också väva just mattor men har inte fått upp vävstolen sen jag flyttade för ett år sen, ska inreda ny vävstuga. Blir så sugen när jag ser dina!

Britt-Marie sa...

Jag tittar mig vindögd på dina vackra mattor, helt otroligt.
Jag kommer att besöka dig ofta ofta ofta, måste titta i Trasmatteboken på din ripsmatta, har precis gjort Juninatt och har ingen aning om vem som står för den. Nu ska boken fram för rips är mitt liv, fniss.

Anna G sa...

Hej Mattias-mamma!
Matta nr 2 är ju underbar. Säljer du dina mästerverk?
Hälsningar från Anna i Falköping