fredag 20 mars 2009

Gla´hål

Hej!

Idag har det gått riktigt bra att väva. Det är gla´hål i min ripsväv. Har bara en tablett kvar att väva. Sedan är det tråkiga kvar, nämligen monteringen. Men det går ganska fort det också. Sedan ska 8 tabletter få resa ner till Bryssel till sitt nya hem. Ska fota dem när jag klippt ner.

Det kommer nog att bli en panelgardin i den vävstolen nu. Ska beställa garn till den. Jag måste väva lite nytt till min utställning, som jag ska ha i maj. Vi är ju snart där.

Förresten hoppas jag att alla vet vad gla´hål är. Det är när pådragningskäppen kommit upp över bommen och man är på slutet av varpen. Då ska man egentligen bjuda på gla´hålskaffe, så alla bekanta kan komma och titta på väven, när den klipps ner och beundra den. Och då gällde det att man vävt rätt och att väven var vacker. Det var nog en trevlig sed förr. Nu funkar det inte så bra eftersom alla har så mycket omkring sej.
Birgitta

1 kommentar:

Annika sa...

Ja det är härligt när gla´hålet visar sig.... då kan man pusta ut... plaqneringen för nästa väv brukar vara klar o man längtar efter att få börja.... ja montering ja.... ingen kul historia..... men nödvändig...:) nu ska jag iväg på hantverksmässa..... Ha en skön helg.. Kram Annika